Crònica Sènior femení: Bàsquet Vilafant 58 - CE Palamós "B" 53


Han jugat: Paula, Laia C., Elena, Laura, Mar, Marta, Nere, Ruth, Gio, Laia S., Carme.

Dia d'emocions fortes i victòria que ens dóna el sots campionat de 3A i l'ascens a 2a catalana. Sobre el partit un breu resum. Fins al final hem volgut ser fidels als nostres principis i una primera part molt bona ha donat pas a una segona on hem patit més del que tocaria, i els nervis i la pressió ens han jugat una mala passada fent perillar la victòria i flirtejant amb la catàstrofe. Per sort un parcial de 5-0 als darrers minuts han segellat el triomf i hem assolit un ascens que vist amb perspectiva té un mèrit enorme.

Ara, amb el permís del bo d'en Xavi Jaén, toca fer l'1×1 de les heroïnes de l'ascens:

Paula: Sempre preparada i disposada a deixar-ho tot a la pista. El seu plus en defensa ens ha ajudat en moments importants i pel record quedarà la primera part d'ahir, amb 2 triples clau per aplanar el camí.

Laia C.: La lluita, la brega, la feina bruta ha sigut seva. Aspectes poc reconeguts i que tan importants són en un equip. Tàcticament jugadora molt intel.ligent i amb confiança molt resolutiva en atac. La seva connexió amb la Carme ens ha fet gaudir de valent.

Elena: Les exigències del guió l'han apartat de la posició on estava acostumada. Al principi desubicada per la seva marxa a Anglaterra, ha acabat la temporada amb un estat de forma brutal, deixant-nos actuacions estel·lars en atac (Salt B) i en defensa (Cassanenc).

Laura: Tornar després de 3 anys, i de fer-ho patint una lesió greu i com ho ha fet, parla del caràcter i l'actitud de la Laura. Una progressió impressionant durant la temporada ens ha deixat veure a una jugadora letal des de fora i que en defensa ha crescut a passes de gegant.

Mar: Intensitat elevada a la màxima potència. L'encarregada de ballar amb la més lletja de l'equip rival i sempre superant l'examen amb nota. Ofensivament ha deixat entreveure detalls del que és capaç de fer. Gran passadora que quan s'ho cregui cara l'aro farà un salt de qualitat.

Marta: Motius acadèmics l'han apartat de bona part dels entrenaments al tram final. Peça clau a la primera part de la temporada per la seva versatilitat ofensiva i l'excel.lent tir de mitja i llarga distància. Sortosament va arribar a temps per jugar el partit de l'ascens on la vam veure a gran nivell.

Clàudia: La bala de l'equip. Rapidíssima sortint al contraatac i amb un primer pas molt bo. Defensivament es deixa l'ànima. La seva fortalesa física la fa imprescindible quan toca suar i assegurar el partit des de darrera.

Nere: L'experiència i una actitud de 10 la fan segurament de les més estimades dins l'equip. El recital del Tramuntana va ser la seva carta de presentació. Durant l'any sempre ha donat minuts de qualitat i la seva lectura del bloc directe ha generat sempre coses positives en el nostre atac.

Ruth: La seva polivalència i les qualitats innates que té per aquest esport la fan irremplaçable. Ataca, defensa, baixa la pilota, tira, lluita el rebot...Fa de tot i ho fa bé. Motivada i concentrada ha fet partits de pitet.

Gio: El talent sense treball i esforç no serveix de res. Així ho ha entès la Gio que ha portat el pes ofensiu de l'equip amb una bona dosi de compromís i autoexigència al darrera. Anotadora compulsiva que ens va deixar els shows de Lloret, Onyar i Cassà que són, sense dubte, 3 dels moments claus de la temporada.

Laia S.: Caràcter guanyador i personalitat l'han fet comptar amb la confiança d'entrenadors i companyes. Mai s'amaga, sempre respon, i si això li sumes el millor 1 contra 1 de la lliga, un gran tir i una defensa asfixiant tens el resultat. Una jugadora brillant amb bona part de culpa dels èxits col.lectius.

Carme: La jugadora total. Una màquina. Dotada d'un físic privilegiat ha sigut la que més minuts ha estat en pista. Incansable en defensa, protagonista en atac. Cas d'estudi és la seva facilitat pel rebot ofensiu i per anotar amb 2 o 3 rivals a sobre.

Arribats a aquest punt toca agrair, un cop més, a la gent del club. El pavelló ahir ple com un ou és una bona mostra de la salut del Bàsquet Vilafant. Pares, mares i jugadors de totes les categories ens van donar suport, moltes gràcies!!!

Gràcies, especialment, al nostre sènior masculí i als seus entrenadors, per ser-hi ahir i per haver compaginat amb tanta facilitat horaris i pistes d'entreno. Sou collonuts!

Gràcies Mallo i Àfrica per aguantar-me durant aquest any tan difícil i complex.

Gràcies Marçal per aquest any tan frenètic, estressant però alhora divertit que hem passat junts. Ha sigut un plaer compartir-ho amb tu nen!

I per últim, m'agradaria donar-li les gràcies i dedicar-li aquesta fita a en Xavi Tejeda. Artífex de que ara estem aquí gaudint de tot això. Ets el responsable màxim del creixement i l'existència d'aquest equip, vas creure en elles a cegues, sense dubtes i al 100% vas apostar-hi. El bàsquet, com vas dir, ens devia la de l'any passat. Ja ens l'ha tornat, i parlo en plural perquè aquest ascens és tan teu com els que hem estat dins l'equip aquest any. Felicitats!!

Doncs fins aquí aquesta intensa temporada amb final feliç. Ens veiem la propera, salut!!!
Fotos: Lluís Castillo. Més imatges, aquí.

Comentaris