Crònica Mini masculí: Escolàpies Figueres 37 – 57 Bàsquet Vilafant Blau

Bàsquet Vilafant; Èric, Rubén, Enric, Roger, Xavier, Arnau, Martí, Biel, Pau, Àxel i Bernat. 1/7 Tirs Lliures, 4 Triples (2 Arnau, 1 Èric i Ruben). 16 Faltes, Cap Eliminat.

Parcials; 4-3, 6-20, 2-0, 8-7, 8-6, 6-5, 3-7, 0-9

Partit lleig, on ens ha costat sentir còmodes a la pista.

Hem de tenir clar què venim a fer quan anem a jugar un partit de bàsquet, i no és altra cosa que portar a la pràctica el que treballem a cada entrenament. No puc arribar al partit i jugar com si estigués al patí de l’escola per ensenyar als companys de classe quants de canvis seguits faig o quants de tirs puc fer en un partit.

I què treballem en un entrenament?

En defensa;
  1. Defensar al meu jugador i situar-me entre ell i la cistella. (Ho heu fet? Quantes vegades perdíeu el jugador? Quantes vegades el canviàveu per un altre?)
  2. Quan el jugador que defenso té la pilota, a més de situar-me bé, el defenso per què no em superi i no vaig a robar la pilota (quantes faltes ens han xiulat per colpejar al jugador atacant? O quantes vegades ens ha superat per intentar robar la pilota?)
  3. Anar el rebot (Quants jugadors encara no entrat a la zona defensiva a buscar un rebot?)
En atac;
  1. 2 jugadors pugen la pilota pel centre i 3 juguen oberts per les bandes. (Quantes vegades haurem de repetir que pel mig només corre el jugador amb pilota? Quantes pilotes haurem de perdre més per estar mal col·locats a la pista?)
  2. 5 oberts i juguem a passar i tallar i atacar el 1c1. Això segurament és el que fem millor i els errors que cometem són normals i ja els millorarem amb el temps.
Deixem per escrit al que juguem per què tothom ho sàpiga i per entendre què i com hem de millorar.

El primer pas, és el treball, però també és igual d’important estar atent, escoltar, i voler millorar els detalls que es poden millorar en un mateix partit, i per mostra, la feina feta per l’Àxel aquest dissabte, que a passat d’estar perdut a la pista a ser dels jugadors més actius i participatius tant en defensa com en atac. Aquest és el camí on ens hi hem de sumar tots.

Felicitats i dimarts continuem treballant per millorar.

 

Comentaris