Crònica Sènior fem.: Bàsquet Vilafant 72 – 67 CB Calella

Bàsquet Vilafant - 72; Marta (13), Mar (7), Clàudia (-). Ari (3) i Carme (18) – cinc inicial – Laia C. (3), Meritxell (2), Gio (18), Joana (8). 21/33 Tirs Lliures, 3 Triples (Ari, Gio i Mar). 28 Faltes, Eliminades Marta al 42’ i Carme al 43’

CB Calella - 67; Farreras (-), Marqués (7), Puig (6), Clusellas (1) i Molina (7) – cinc inicial – Piqué
(-), Duran,N (7), Pardas (4), Duran,A (15), Camps (5), Musach (-), Illas (15). 16/31 Tirs Lliures, 7 Triples (4 Illas, 1 Molina, Camps i Duran, A). 27 Faltes, Cap Eliminada.

Parcials; 17-18, 19-17, 8-16, 20-13, TE 8-3

Gran victòria contra les líders, un Calella molt treballat i amb moltes mans per anotar.
Mentre pensàvem com defensar-les ja anàvem 0-7 al primer minut, però ràpid ens hem posat a defensar i al segon minut igualàvem el marcador. En atac, el primer quart la Joana ha anotat els seus 8 punts i ens ha permès tenir el marcador igualat.

El segon quart ha estat d’encara més nivell, segurament el millor del partit. Molta intensitat, molt ritme on entre la Marta, la Gio i la Carme han portat el nostre ritme ofensiu, compensat per Illa, Marqués i Duran per part visitant. Cada equip amb el seu estil de joc, però sens dubte, els dos equips han tret el millor que tenen dins. Tot i això, si arribem a anotar algun tir alliberat dels que hem tingut ens hauria permès agafar un petit avantatge al descans.

Avantatge que ens calia per superar el nostre Tourmalet, el 3r quart (en podrem fer un programa de por a aquest ritme). Avantatge, que ens calia i no teníem. Davant la seva zona 1-3-1 ens hi hem fet mal. En tot el quart no hem acabat d’entendre com atacar-la, però la defensa ens ha aguantat tot i els 2 triples consecutius de Illa que posava el 38-45 al 25’. Amb aquest -7 hem acabat el quart.

El darrer no ha començat millor. Tot i atacar millor la zona, al 34’ estàvem 9 avall (49-58) i la maleïda pilota no volia entrar. Masses tirs soles que no entraven i ja començàvem a tirar sense esma i algun cop sense sentit, i les cares de cansament es sumaven a les de frustració. Allà ho fèiem clic o cloc. I heu fet CLIC !. Les rotacions ens han donat aire per defensar fins al darrer alè i deixar les del Maresme sense cap bàsquet en joc (bé, sí, la de darrera jugada) i un parell de bàsquets de la Meritxell i la Marta i 4 tirs lliures de la Gio (6/6 en els darrers 10’) posava el 57-58 al 39’. El nostre segon triple del partit ens permetia entrar al darrer minut amb empat a 60, un tir lliure d’elles, un bàsquet de la Carme, dos tirs lliures fallats d’elles i entrem als darrers 12’’ amb 62-61. Era qüestió de rebre i esperar la falta però... ens hi hem fet mal. Perdem la pilota se’n va sola i 2+1. 62-64 i 8’’. Organitzem jugada amb múltiples opcions per acabar o de 3 o de 2 ja que la pròrroga no ens fa por i el talent decidirà com s’acaba. I el talent avui l’ha tret la Carme que anota des del frontal i anem al temps extra.

La pròrroga ha mostrat el cansament dels dos equips. La Laia ens ha posat pel davant i almenys no hem anat mai a remolc. Entrem al darrer minut i dos tirs lliures de la Gio ens posen +2. Tornem a defensar perfecte i falten 30’’ per acabar. Fem un atac llarg i la Mar de 3 tanca el partit a 12’’ del final.

Ha estat el triomf de la fe, del creure, de que quan les que estaven en pista no podien qui sortia donava el plus que faltava.

Moltes felicitats per la victòria, pas a pas anem creixent. Dimarts hi tornem, ara amb el Fontajau. Un altra partit per millorar.