Crònica Premini: B.Vilafant Blau 28 – 67 EEM Caldes Malavella Mixt


Nois i Noies, hem acabat la temporada!!

En primer lloc parlem de l'últim partit de lliga. Jugàvem contra el Caldes, que tot i ser el mixt, venia amb alguns jugadors de l'equip 2008.

La diferència física era evident, i en defensa ens va costar molt aturar els jugadors mes alts, tot i que potser, el que ens va fer mes punts, el número 32, era petit, però li vam permetre llançar sòl en massa ocasions.

Les coses positives de l'últim partit, són velocitat en atac, agressivitat cap a cistella, i que compartim molt més la pilota.

Les negatives, però que són fàcilment millorables, si s'entrena fort, són els despistes defensius, corre oberts el contraatac i jugar més oberts en estàtic.

Ara, com és costum, i que feia alguns anys que no feia miraré, des del meu humil punt de vista valorar la temporada de tots els jugadors que conformeu aquest equip, i ho faré per ordre de dorsal.

4- Roger Pericay: "La fura" Tot i no haver jugat gaires partits, sí que he pogut veure la teva evolució. Ets un jugador molt agraït d'entrenar. Fantàstica actitud, intensitat brutal i mai una mala cara. Tens una virtut, tot ho fas a 200 per hora, la qual cosa et servirà per millorar a una velocitat brutal, i el dia que sàpigues tenir la tècnica suficient per controlar aquesta potència, seràs un jugador imparable.

5-Neus: Ets una joia. Bé totes les nenes ho sou. En el teu cas, diré que tècnicament ets una de les millors jugadores. Tens només una pega, que et rendeixes molt aviat. Sempre que t'he exigit més primer m'has dit que no podies, després entre queixes i llàgrimes m'ho has donat. Amb això et vull dir que ets molt més forta del que et penses, i que quan entenguis que pots donar més de sí als entrenaments, seràs una jugadora boníssima. No en tinc cap dubte.

6- Aniol: "Hulk". Ets una força de la natura. Primer de tot donar-te les gràcies a tu i als teus pares, per la predisposició a venir a tots els partits quan t'ho he demanat. En segon lloc, i ja en l'aspecte tècnic, tens la virtut de no dubtar en anar cap a cistella, utilitzant la teva força. A mesura que vagis millorant durant els entrenaments, i t'esforcis, tant per atacar, com per defensar, seràs el nostre futur Charles Barkley. Si no saps qui és, és com en Pere Cristina, però en bo, bo.


7- Joana: " Elegància". Quan vam decidir que pugessis al premini, tot i ser escoleta, era perquè veiem coses que ens feia pensar que podries ser una canya jugant a bàsquet. El primer objectiu, que perdessis la por, i agafessis confiança. La teva progressió ha estat impressionant, i espero que en part gràcies, en primer lloc a la teva actitud, sempre perfecte, i en segon lloc, una miqueta, als teus entrenadors. Segueix així, és el camí.

8-Ariadna: Una altra joia de l'escoleta. Mai una mala cara, ni una queixa, sempre actitud i esforç. Intensitat, ganes d'aprendre... En definitiva tot el futur per davant per continuar millorant, i un gust entrenar-te.

9- Cèlia: "Pasaba por aquí....". Va venir a provar...i ja veus on estem. Si vols córrer no t'atrapa ningú, si hi ha una pilota dividida i la vas a buscar, no te la treu ni el premini més fort de la lliga. Una altra força de la natura. Mira com hem acabat la temporada, triples, entrades, pujant la pilota, per l'esquerra, i quan vas començar no sabies botar. Què has de millorar si vols seguir progressant? La teva actitud en els entrenaments. Si veus tot el que has millorat, imagina't si a part t'haguessis esforçat més. Creu-me farem de tu una màquina del bàsquet, si escoltes i t'esforces tots els entrenaments.

10- Oriol Serrano: Potència imparable de futur. Vas començar l'any amb molts dubtes. La dupla Zipi i Zape, suposo que ja sabeu de qui parlo, no us feia millorar ni a un ni a l'altre, i em passava tot l'entrenament avisant-vos. Amb l'ajuda d'en Brun i l'Álvaro, vam decidir que pel teu progrés era millor que entrenessis amb el masculí. Ens apuntem un gol. Com heu millorat els dos, però anant al teu cas, la progressió ha sigut fantàstica. Físicament ets una màquina i la genètica t'ajuda. Si segueixes entrenant fort en el futur, seràs un jugadoràs.

11- Anna: Igualment una joia. Mai una mala cara, ni mala actitud. El teu punt negatiu és l'esforç. Jo tinc fe que de tu farem una gran jugadora de bàsquet, però ens has d'ajudar. Com?, amb treball, treball i treball. Tens la mala costum de caminar durant els entrenaments, i això fa que la teva progressió no hagi estat la que a mi m'hagués agradat. Fixa't que durant els últims partits ens has ajudat a pujar la pilota botant i fins i tot has llançat tirs a cistella fent, uns contra uns, la qual cosa no has fet en gran part de la temporada.

Jo estic convençut que si millores la teva intensitat als entrenaments, guanyaràs confiança i per tant la teva progressió serà molt més gran.

12- Núria: "La base del futur". Intel·ligent, tècnicament boníssima, bona actitud....però et falten tres marxes més. El dia que el teu físic t'acompanyi, i tu t'esforcis molt més als entrenaments, faràs que al teu pare li caigui la baba, molt més del que vas fer en el teu gran últim partit. Ah, i que afinem la punteria, però això està xupat. Quan portis 10.000 tirs a cistella no en fallaràs ni una.


13- Angelina: Recordes que et vaig preguntar l'últim partit quan vam parlar a soles a la banqueta? Jo, sí. Et vaig preguntar si t'ho havies passat bé aquest any. Per què ho vaig fer? doncs perquè per sobre de tot, està que disfruteu jugant a bàsquet.

Si ho vaig fer és perquè tinc la certesa que físicament ets un portent...quan vols córrer; però et falla l'actitud. Heu de tenir clar que tot i venir a divertir-vos, des del moment que us federeu, l'objectiu és competir (No guanyar), i per competir cal entrenar i esforçar-vos i tu aquest any no has fet tot el que jo crec que pots fer, i per mostra el partit de Caldes allà, on et vaig obligar a pujar la pilota, i mira el resultat.

Si t'amagues als entrenaments i t'amagues als partits, no milloraràs, i creu-me si et dic, que pots arribar a ser molt bona, perquè quan has posat la directa cap a cistella, tens una potència increïble.
Falta que t'ho creguis, i segueixis jugant a bàsquet, però amb una altra actitud.


14- Xènia: " La Capitana". Potència física, caràcter i actitud. En contra, has de saber controlar el que et fa ser com ets que és el caràcter tan fort que tens. Per unes coses és genial, perquè entrenes al màxim i per mi això es perfecte, per contra quan les coses no et surten bé et colapses, i renegues com si tot el món estigués contra tu.

Xènia, creu-me, ets mooooooolt bona, i tens un potencial enoooooorme! Continua amb la mateixa actitud als entrenaments, i desitjo que t'adaptis a les noves companyes que són molt maques i ja les coneixes.
Per cert, si et dic que són passos, és que són passos, i els àrbitres no et tenen mania!

15-Oriol Santacana: Un dels futurs craks de l'escoleta. A mitja temporada, en Xavi, que de bàsquet em dona vint voltes, ve i em diu que té la sensació que l'Oriol no progressa adequadament, com es deia abans als coles, i que s'està frenant el seu progrés, per tant seria millor que entrenés sempre amb el premini. Quin encert Xavi!

No et negaré que estic convençut que seràs una màquina jugant a bàsquet. Els meus recels venien pel fet, com és normal per la teva edat, si canviaries el teu comportament durant els entrenaments.

T'haig de dir, que t'has adaptat genial. I estic súper content del teu treball als entrenaments. Als pocs dies ja vas entendre que el premini no és l'escoleta, i que el nivell d'esforç requereix estar durant tot l'entrenament concentrat i no distrets fent tonteries (ex. switch switch). Segueix així, amb aquest descarament cap a cistella, aprent a passar la pilota i veuràs.


16- Pol: "Zape". Suposo que ja ho heu deduït. Ets molt bon nano, tot i ser una mica trapella. Parlant de bàsquet, tens una gran virtut, no t'amagues mai cap a cistella, sempre t'ofereixes, puges la pilota, tires a cistella....Però tens un petit defecte, que es millora molt fàcilment si vols, no et concentres en defensa i et costa baixar a defensar.

Quan estàs concentrat a l'entrenament, és molt gratificant veure't entrenar, sort que us vam separar al duo.

El dia que apretis en defensa, igual que en atac, seràs un jugadoràs.
Per cert, recorda que al costat contrari de la mà dreta, hi ha l'esquerra, i que també serveix per jugar, eh.


17- Hug: És una llàstima que la teva situació t'hagi fet faltar als entrenaments, perquè ets un portent físic. El dia que has pogut jugar amb l'equip la teva presència s'ha notat d'una forma increïble. Durant els mesos la teva progressió ha sigut apostuflant, com diuen a la tele, i quan has après a compartir la pilota, que al principi et costava més, perquè et veies tan superior físicament, que et feia només veure la cistella i no els teus companys, has ajudat a tots a millorar.

Et desitjo el millor, que l'any que ve t'adaptis als nous companys de categoria, i sobretot que gaudeixis amb el bàsquet.

18- Marc: "mini jo". Bé, aquí tenim un petit problema, perquè costa escriure quan ho fas del teu fill, però en fi, el que hi poso, t'ho explicaré a casa. Al igual que en Xavi, tot i que tinc clar que l'objectiu és que facis un esport, està clar, que si podia influir d'alguna forma en la teva decisió, miraria de fer-ho de forma subtil.

Què vols, has mamat bàsquet des de que vas néixer i alguna cosa s'ha de notar. Com a entrenador estic molt content de com has assumit durant tot l'any la responsabilitat de pujar la pilota, fer jugar l'equip, i per tant ajudar a la resta de companys, no essent egoista, tot i ser el més petit de l'equip (literalment).

No tot són floretes. Botes massa i si fas això et semblaràs més a mi del que jo voldria. Aprèn ha deixar anar la pilota abans, i selecciona millor els teus llançaments, tens molt bon tir, però si tires quan toca. En defensa, no vulguis defensar a tothom i anar només a robar la pilota, perquè el que passa és que no defenses a ningú, i tires d'excuses. Gràcies el masculí perquè t'han rebut molt bé, i pel fet de deixar-te entrenar i jugar amb ells. 

Per la resta de nou vinguts al llarg de l'any, Èric, Lia, Karla, Helena, Aina, Carla... espero que hagueu gaudit el temps que hi heu estat i que de cares a l'any que ve, us enganxeu definitivament al bàsquet.


Nois/noies, i pares i mares. Gràcies a tots, perquè he disfrutat molt aquest any. Espero i desitjo que vosaltres també us ho hagueu passat tant bé com jo. No sé què passarà l'any que ve, ni quin equip tindré jo, ni qui us entrenarà. Si sóc jo, genial i sinó, genial també, perquè veureu noves formes de fer les coses, i segurament millor.

Hi ha gent molt trempada en aquest club i amb molts més coneixements que jo. Si tant sols us he pogut ensenyar que per aprendre a jugar cal, ACTITUD! ja em dono per satisfet.

Que gaudiu del que queda d'entrenaments. Petons i abraçades per tots. I un agraïment a la Núria, en Brun, Àlvaro, Vicenç, Burgas i Àfrica per ajudar-me durant l'any.




Comentaris