Crònica Premini fem.: Bàsquet Vilafant 66 – 16 Escolàpies Figueres 11

Han jugat: Paula, Bruna, Laia, Alba, Ona, Lia, Cèlia, Leire, Carla, Ariadna, Joana i Mar.

Partit complicat, no per la dificultat en el joc sinó per com ens adaptàvem a un bàsquet en el qual érem superiors en tots els sentits. La superioritat física era evident, la superioritat pel que fa al joc també. El repte era saber gestionar i jugar el partit. Ho vam aconseguir, amb èxit.

12 jugadores, compenetrades i amb actitud. Vam jugar amb una intensitat i caràcter que podia donar a entendre, erròniament, que el partit no era nostre i això, va ser espectacular. No vam deixar de lluitar. Tot i així, vam aprofitar el partit per innovar, practicar, millorar... Ens anàvem marcant objectius cada quart i, com era d’esperar, els anàvem assolint poc a poc.

M’agradaria destacar dues situacions que van tenir lloc durant el partit i que, des del meu humil punt de vista, són una important lliçó:
  • Al llarg del partit, dues jugadores locals eren notòriament superiors. Constantment recuperaven pilotes i corrien al contraatac. Va arribar un punt en què frenaven el contraatac (estant soles) per esperar a que les seves companyes d’equip arribessin i poguessin formar part del joc. La qüestió era que totes participessin i poguessin anotar. Hem descobert que és més divertit ser solidària que egoista, ser una crack que anotadora.
  • Una jugadora local s’estrenava a una pista de bàsquet. Com és normal estava envaïda per la timidesa i la incertesa. Tant a pista com a banqueta se sentien comentaris de suport i ànims. “No et preocupis, totes ens equivoquem, Si falles, nosaltres agafarem el rebot perquè ho tornis a intentar”.

Vam dir un cop que per avançar cal aprendre però tingueu en compte que per aprendre cal equivocar-se i persistir. Potser hauríeu de venir un dia a ensenyar-nos als sèniors aquests detalls que segurament amb els anys hem oblidat i/o perdut i que són tan o més importants que el talent, els punts i les victòries. 

Gràcies pel partit i per fer que valgui la pena aixecar-se tan aviat un dissabte!


Comentaris